[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Pileszka supaSk³adniki: 1/2 kurczaka, 1/2 wi¹zki w³oszczyzny, 1 cebula, 2 ³y¿ki mas³a luboleju, 1 ³y¿ka m¹ki, 1 ³y¿eczka papryki w proszku, pó³ szklanki makaronu typunitki, pieprz, sól, natka pietruszkiPokroiæ kurczaka na drobne kawa³ki i ugotowaæ w posolonej wodzie.Dodaæpokrojon¹ drobno w³oszczyznê, cebulê oraz pieprz w ziarnach.Gdy miêso zmiêkniewyjmujemy je z bulionu.Bulion odcedzamy.Nastêpnie przygotowujemy zasma¿kê.Mas³o, m¹kê i czerwon¹ paprykê podsma¿amy i nastêpnie rozcieñczamy odrobin¹bulionu, dok³adnie mieszamy.Nastêpnie dodajemy zasma¿kê do reszty bulionu.Gotujemy wszystko przez chwilê i dodajemy makaron.Gdy makaron bêdzie ju¿ugotowany dodajemy uprzednio wyjête miêso i ewentualnie doprawiamy sol¹ ipieprzem.Na koniec zupê posypujemy posiekan¹ natk¹ pietruszki
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Darmowy hosting zapewnia PRV.PL